H. van Wijnen - Since 1864

Volledige traceerbaarheid

Bij H. van Wijnen hebben we een systeem ontwikkeld dat de volledige traceerbaarheid garandeert van iedere delicatesse die we maken en aan u leveren.

Al onze gekweekte rookzalm kan getraceerd worden vanaf het eitje waar het uit kwam. We kunnen elke fase van de groei checken bij onze betrokken en streng gecontroleerde leveranciers. We zijn ASC gecertificeerd. Hetzelfde geldt voor onze wilde MSC zalm die onder het strenge toezicht en volgens de regels van het MSC voor duurzame visserij wordt gevangen. Het spreekt voor zich dat wij ook volledig MSC gecertificeerd zijn.

Wanneer de producten aankomen in onze fabriek worden ze gecontroleerd door gekwalificeerd personeel om ervoor te zorgen dat elk product voldoet aan strenge eisen. Na een tweede controle krijgen ze een traceercode. Deze code volgt het product langs de gehele productielijn. Voor ze hun eindbestemming bereiken, wordt onze verrukkelijke vis gelabeld en krijgen ze een unieke partijcode. Hiermee kunnen we ze traceren tot aan het ei, mocht dat nodig zijn.

Hetzelfde geldt voor alle andere ingrediënten en verpakkingsmateriaal. Elke zak zeezout of houtsnippers, elke goudfolie, vacuümzak of kartonnen doos wordt volledig gecontroleerd wanneer ze binnenkomen. Zodra ze voldoen aan de eisen krijgen de producten eveneens een traceercode.

 

We zetten regelmatig terugroepacties in scène om te testen of onze systemen werken. Deze zijn gebaseerd op het IFS (International Food Standard) Higher level systeem. We kunnen u verzekeren: ze werken.